Goodyear meddelar att det prisbelönta* ultrahögprestandadäcket Eagle F1 Asymmetric 3, utrustat med Goodyears senaste SealTech-teknologi, har godkänts av VW för originalmontering på nya Arteon.

SealTech är Goodyears senaste lösning för utökad mobilitet, som baseras på en tätningsteknologi applicerad efter härdning. SealTech tätar punkteringar på upp till 5 mm i diameter i däckets slitbana, vilket ger utmärkt och balanserad körprestanda. SealTech-märkningen är synlig på däckets sidovägg.

”Vi är stolta att kunna bredda vår produktportfölj och presentera Goodyear SealTech på nya VW Arteon. Det finns ett växande intresse för utökade mobilitetslösningar från både fordonstillverkare och konsumenter, och vi fortsätter investera i utvecklingen av teknologier som SealTech för att uppfylla den efterfrågan”, säger Nick Harley, Managing Director OE Consumer för Goodyear EMEA.

Nya Volkswagen Arteon är en fyradörrars fastback som imponerar med sin innovativa men praktiska design. För att ge en förstklassig körupplevelse utrustas bilen med Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3-däck i storlekarna 225/55R17 97W och 245/45R18 96W med den nya Goodyear SealTech-teknologin.

*Exempel på testsegrar och prispallsplaceringar: Auto Bild allrad nr 4, mars och april 2017 (testvinnare); Sport Auto (DE) nr 5-2016, 15 april 2016 (testvinnare); Auto Zeitung (DE) nr 6 24 februari 2016 (podiumplacering).

Goodyear Dunlop Sverige

Foto/Källa:Goodyear Dunlop Sverige