Turtle Wax lanserar Redline Wheel Cleaner, en ny supereffektiv fälgrengörare med en unik gelformula som ger ökad verkningstid (pH-neutral). Medlet rinner inte av fälgen och är effektivare än traditionella fälgrengöringar.

Förutom den nya effektiva formulan är hemligheten att den är Tixotrop, det vill säga att medlet inte rinner av fälgen, precis som på testvinnaren Turtle Wax Prewash-T. Det innebär att den ”hänger” kvar på fälgen utan att rinna av eller dunsta bort som tidigare. Den har självklart också en färgindikator som aktiveras av järnpartiklarna i bromsdammet, ju mer bromsdamm desto starkare färg.

Fälgarna är den enskilt svåraste delen på bilen att hålla rena. Utmaningen består i att rengöringsmedlet effektivt ska ta bort både bromsdamm, vägsalt, asfalt och tjära. Detta utan att skada fälgen, oavsett om det är en originalfälg eller en enklare eftermarknadsfälg.

SEAB