De nya produkterna från Permatex underlättar för alla som jobbar med motorer. Det handlar om allt från sot- och packningsborttagare till tätningsmedel. Alla nyheterna är framtagna för att förenkla mekanikerns vardag.

Permatex Injector Decarbonizer & Gasket Remover är en sot- och packningsborttagare som effektivt löser upp sotavlagringar runt motorns insprutare, glödstift etc och underlättar att demontera dessa. Produkten sprejas direkt på sotet som löses upp på några minuter.

Medlet fungerar även som packningsborttagare och mjukar upp både silikon- och elastomeriska packningar vilket gör det lättare att ta bort packningarna. Detta innebär också att man inte behöver hårdskrapa bort packningarna på känsliga ytor som aluminium.

Anaerob flänspackning är idealiskt för styva flänsar av järn, stål och aluminium när en Anaerob typ av packning efterfrågas. Medlet kan användas både ihop med färdigskurna packningar, för att då öka packningens hållbarhet och elasticitet, eller som platsformad packning på styva flänskopplingar.

Form-A-Gasket No 1, klassisk Permatex produkt, är ett snabbtorkande, hårt härdande tätningsmedel för styva material och flänsar, gängade leder och andra permanenta monteringar. Den klarar temperaturer från minus 54 till 204 grader och påverkas inte av bränsle eller andra motorkemikalier. Lämpligt för fryspluggar, gängförband och insugspackningar.

Copper Spray-A-Gasket är en flänstätning för höga temperaturer. Det är ett kopparbaserat packningsklister som förbättrar värmeöverföringen runt packningen och hindrar den från att bränna fast. Denna produkt gör det också lättare att fixera packningen. Den förbättrar också tätningen och fyller ut ojämnheter.

Flänstätningen fungerar från minus 45 till 260 grader och är resistent mot olja, bensin, diesel, glykol, fett och andra vätskor. Den kan användas vid grenrörspackningar, turboflänsar, förgasarpackningar, topplockspackningar och lämpar sig extra väl för äldre stålförstärkta topplockspackningar med eller utan shims. Kan också användas på nya MLS (Multi Layer Steel) topplockspackningar när detta rekommenderas.

Permatex produkter har använts i verkstäder, garage och inom motorsport över hela världen sedan 1909.

Lansering:
Samtliga produkter ovan lanseras under april 2017.

SEAB