Flex Scandinavia AB lanserar nu en ny modern generation av torra och våta dammsugare för professionellt bruk inom exempelvis bygg, industri och verkstad. De nya stabila och robusta dammsugarna produceras i två containerstorlekar, 30L och 42L, och i 3 filterklasser L, M, H. De finns med automatisk samt manuell filterrengöring.

Dammsugarna har ett permanent uttag för anslutning av elverktyg upp till max. 2400 W med automatisk aktivering och med en 5-sekunders fördröjning. Den separata motorkylluftskanalen ger optimal kylning av motorenheten samt skyddar turbinen mot inträngning av smutsig luft vilket förlänger livslängden. Kontrollknappen för vattennivån stänger av motorn så snart max. vätskevolym nås i behållaren, och därigenom skyddar motorn och turbinerna mot skador. Behållarna är tillverkade med dubbelvägg för mer stabilitet samt en låg tyngdpunkt, vilket resulterar i en mindre tendens att välta.

Smarta och praktiska lösningar
En ny innovativ giraffhållare visar tydligt och enkelt Flex kompetens när det gäller girafftillbehör. Användaren kan fästa hållaren till dammsugaren utan verktyg och sätta fast girafferna GE 5 och GE 5R. Nytt är också möjligheten att ansluta L-Boxx och Systainer på ovansidan av dammsugaren vilket gör det betydligt enklare och smidigare att arbeta när alla verktyg är på ett och samma ställe. De flesta dammsugarna levereras med L-Boxx®-hållare. Filterlocket sitter på baksidan av dammsugaren vilket gör att filtret lätt kan bytas utan att behöva ta bort lådorna på maskinen.

De nya dammsugarna kommer med metallhjul fram med bromsfunktion i alla modeller. Stora bakhjul vilket gör att det går lätt att förflytta. Framhjulen – sväng och låsbara industrihjul.

Alla Flex dammsugare levereras med både sugslang och städset, som innehåller varierande munstycken, för en renare och miljövänligare arbetsplats.

www.flexscandinavia.se