Varje år delar ISPO, världens största fackmässa för vintersport- och outdoorbranschen, ut ISPO Award – Seal of Quality till de mest innovativa produkterna inom vintersport- och outdoor-branschen. I år har priset i kategorin skidtillbehör tilldelats Thule SnowPack Extender, en ny skidhållare till bilen.
Skidhållaren, som heter SnowPack Extender, är en takmonterad hållare för skidor och snowboard som ”hjälper till” vid av- och pålastning. Hållaren glider ut längs bilens långsida med ett knapptryck så att användaren kommer närmare och inte behöver luta sig mot bilen och därmed riskera att skada både den och utrustningen. Thule SnowPack Extender passar därför speciellt bra för SUV:s och andra högre bilar men kan användas till alla biltyper.
Skidhållaren har en aerodynamisk design och transporterar skidor och snowboards säkert och stilfullt. Med hjälp av stora, lättillgängliga knappar är det möjligt att öppna och stänga hållaren, även om man bär handskar. Utrustningen och bilen skyddas av mjuka gummiarmar och hållaren går att låsa för att skydda mot stöld. Thule SnowPack Extender har även genomgått intensiva produkttester, både i testcenter och i naturliga förhållande och har klarat alla säkerhetsstandarder.
Thule SnowPack Extender visas för första gången på ISPO-mässan i München 5-8 februari. Produkten förväntas att vara tillgänglig i butik från och med oktober 2017.

Thule 

Bild/Källa: Thule Group