Seats första SUV är en äkta Seat med den senaste tekniken, högklassiga uppkopplingsmöjligheter, innovativa säkerhets- och assistanssystem och effektiva drivlinor. Egenskaper som enligt tillverkaren tillsammans gör nya Ateca till en av segmentets smartaste modeller. Bilen lanseras i slutet av augusti och är redan idag prissatt och beställningsbar. Seat Ateca kostar från 209 400 kronor.

Nya Seat Ateca erbjuds i flera olika varianter med såväl effektiva som starka turboladdade TSI bensin- och TDI dieselmotorer. Med effekt mellan 115 (85 kW) och 190 hästkrafter (140 kW), fyrhjuls- eller framhjulsdrift och med manuell växellåda eller med den automatväxlade dubbelkopplingslådan DSG finns en version för alla behov.

Dessutom erbjuds en mängd utrustning som full-LED strålkastare, en bred uppsättning av assistans- och säkerhetssystem som den innovativa kökörningsassistenten och nya Emergency Assist samt ett paket med den senaste generationens infotainmentsystem med en åtta tum stor pekskärm och Full Link-uppkoppling. Två utrustningsnivåer med färger och högkvalitativa materialval för alla smaker kommer också att erbjudas – med Ateca Xcellence som toppmodell.

Seat

Foto/Källa: Seat.