Nu lanserar Michelin det nya sportdäcket Michelin Pilot Sport 4 som erbjuder en kombination av säkerhet, körglädje och längre livslängd [1] .

Michelin Pilot Sport 4 tillhör den nya generationens sportdäck som erbjuder såväl säkerhet som körglädje. Däcket anpassar sig till underlaget tack vare en samverkan mellan däckets arkitektur, materialsammansättning och det innovativa däckmönstret som bygger på Michelins racingerfarenhet från bland annat Formula E. Michelin Pilot Sport 4 innehåller en rad innovationer:

–  Snabb och exakt styrrespons : Den nya Dynamic Response-teknologin utgörs av ett bältlager som är en hybrid av aramid och nylon som garanterar optimal styrkontroll och respons. Det lättviktiga kompositmaterialet har hög densitet och är fem gånger så starkt som stål. Detta resulterar i maximal kontroll av centrifugalkrafterna samt att däcket behåller sin kontaktyta mot underlaget även vid mycket höga hastigheter.

– Säkerhet och inbromsning på våt väg : Förbättrad våtprestanda tack vare en ny gummiblandning med specifika funktionella elastomerer och silica. Dessutom säkerställs evakuering av vatten på vått underlag effektivt tack vare de breda och djupa längsgående kanalerna.

– Livslängd och bränsleeffektivitet : Den nya gummiblandningen innebär också att däckets livslängd och bränsleeffektivitet har förbättrats jämfört med sin föregångare.

Michelin Pilot Sport 4 lanseras i 19 dimensioner i 17- 19-tum under 2016. Merparten av dimensionerna finns tillgängliga redan från januari 2016.

[1] Jämfört med sin föregångare Michelin Pilot Sport 3

Michelin