Fein har förnyat sitt program med raka slipmaskiner och erbjuder som enda tillverkare ett omfattande program i alla effektklasser. De nya raka
slipmaskinerna är mycket smidiga och passar med sina stora insticksdjup speciellt för arbeten på svåråtkomliga ställen. Varvtal som kan ställas in variabelt möjliggör användning av olika verktyg för avgradning, slipning, rengöring, rostborttagning, borstning, satinering eller polering.

Fein har mer än 100 års erfarenhet av utveckling av handslipmaskiner. De nya raka slipmaskinerna är smidiga specialister för metallbearbetning och sätter standarden speciellt för insticksdjup: Med en 173 mm lång, slank hals erbjuder FEIN marknadens största insticksdjup. På så sätt kan hantverkare jobba på svåråtkomliga ställen eller i trånga rör.
Den långa halsen ger ett bra grepp runt om vilket betyder att maskinen kan styras bekvämt och säkert. Det gummerade halsöverdraget kan enkelt bytas ut om det är smutsigt eller skadat. Spännhylsan med en fläns runt om skyddar arbetsstycket mot skador och förhindrar att U-nyckeln glider av vid verktygsbyte. Spännhylsan går att få antingen i stål eller rostfritt.
Verktygsfästet greppar verktyg med diametrar på tre, sex eller åtta millimeter samt ¼ tum. Nytt är även raka slipmaskiner med FEIN ErgoGrip greppkoncept.

www.fein.se