Mazda fortsatte under 2014 att stärka sin ställning på den svenska marknaden. Ökningen på 27 procent var bland de allra största. Mazdas marknadsandel ökade till 1,46 procent och personbilsregistreringarna steg till totalt 4 438.

– Detta är givetvis mycket glädjande siffror för oss, säger Klaus Oest, VD Mazda Motor Sverige. Nu har vi en starkare grund att stå på inför 2015, som kommer att bli ett rekordår för Mazda i Sverige när det gäller nya bilmodeller. Under 2015 skall vi introducera tre helt nya bilmodeller och två med kraftfulla uppdateringar, nya motorer och fyrhjulsdrift. Hela modellprogrammet blir nytt, förutom Mazda3 som bara är ett år gammal och som sålde mycket bra under fjolåret. Hade vi bara haft en bättre biltillgång i samband med introduktionen hade våra siffror varit ännu bättre.

Mazda3 ökade med hela 275 procent på den svenska marknaden under fjolåret. Totalt registrerades 1 616 nya Mazda3. Samtidigt fortsatte framgångarna för mångfaldiga testvinnaren CX-5 och tillsammans med stora familjebilen Mazda6 ökade försäljningen på den viktiga företagsmarknaden.

Fortsätter med 10 års garanti

– Marknadens längsta fabriksgaranti på 10 år har säkert varit en av orsakerna till att Mazda fortsätter att öka, säger Klaus Oest vidare. Vi har fått så mycket positiv respons från kunder och återförsäljare, så vi har beslutat att fortsätta med vår 10-åriga garanti även under 2015.

Först ut bland Mazdas alla nyheter under 2015 är en uppdaterad version av Mazda6. I slutet av februari blir det svensk premiär för Mazda6 Wagon med fyrhjulsdrift. I slutet av mars kommer helt nya Mazda2, som redan bl.a. blivit Årets Bil i Japan, och samtidigt presenteras uppdaterade Mazda CX-5, som bl.a. får en ny och större 2,5 liters Skyactiv-G bensinmotor på 192 hästkrafter.

www.mazda-stories.eu

Bild: Klaus Oest, vd Mazda Motor Sverige.