Model S-förare kan nu köra från Stockholm till franska Rivieran gratis.

Tesla fortsätter sin snabba utbyggnad av det snabbladdande nätverket genom att förra veckan öppna sin 50:e Supercharger i Europa. Invigningen av deras nya Superchargerplats i Narbonne i Frankrike, är ett till steg mot ett omfattande Supercharger-nätverk i Teslas större Europeiska marknader, inkluderat Skandinavien, DACH-regionen, Storbritannien, Benelux och Frankrike.

Teslas Supercharger network i Europa har vuxit snabbt sedan den första invigningen i Norge i augusti 2013. Supercharger-sträckor möjliggör nu elektriska resor mellan stora städer och längs de mest populära motorvägarna från Skandinavien till franska Rivieran. Sträckorna inkluderar Oslo-Stockholm-Köpenhamn, Hamburg till Genève och Berlin till Frankfurt. I Frankrike går ”Route du Soleil” från Paris till franska Rivieran och nya platser i norr kommer snart för att möjliggöra resor till Amsterdam.

I Storbritannien öpnnar denna vecka nya Supercharger-platser i London och Birmingham.
Tesla öppnade nyligen sin 156:e Supercharger i världen vilket gör detta till världens både det största och snabbast växande laddningsnätverk. I juli levererade Teslas europeiska Superchager network mer än 600 MWh energi till Model S-bilar. Den energin ger totalt 3,6 miljoner kilometers räckvidd – lika långt som att köra till månen och tillbaka fyra och en halv gång. Under samma månad har Superchargers i Europa sparat mer än 380 000 liter bensin och upp till 1 100 ton koldioxid.

Tesla