Kevin Rice.

Kevin Rice.

Mazda förstärker sitt europeiska designteam med 49-årige Kevin Rice. Efter 13 år hos BMW återvänder han nu till Mazda som creative director.

Kevin Rice arbetade hos Mazdas europeiska designcenter i Oberursel, strax utanför Frankfurt, mellan åren 1995 och 2000. Bl.a. var engelsmannen ansvarig för det europeiska förslaget till nya sportkupén RX-8 och till konceptbilen Neospace, som visades på Frankfurt-salongen 1999. Under sina många år hos BMW har han bl.a. ansvarat för den exteriöra designen på nya 3- och 4-serien. Kevin Rice tar nu med sig värdefull erfarenhet av premium-bilar till Mazdas designavdelning.

Kevin Rice studerade industri- och bildesign vid universitetet i Coventry. Innan han 1996 kom till Mazda arbetade han hos Italdesign i Italien och hos Opel i Tyskland.

– Vi är verkligen mycket glada över att ha Kevin tillbaka hos oss, säger Peter Birtwhistle, chefsdesigner Mazda Research Europe. Kevin är onekligen en högst talangfull designer och hans erfarenheter från BMW blir mycket värdefulla för våra framtida europeiska designaktiviteter.

– Jag är mycket glad över att åter få vara en del i Mazda-familjen, som har en en fräsch och annorlunda syn på design och som bygger bilar som människor längtar efter att få äga, säger Kevin Rice. Min egen utmaning blir att ytterligare stärka Mazdas varumärke genom nya KODO-inspirerade bilmodeller.