Sievert-Powerjet

Detaljer som funktion, ergonomi och säkerhet var i fokus när Sievert utvecklade nya blåslampan Powerjet 2535. De synligaste nyheterna är ett längre och mer ergonomiskt grepp och en design som följer företagets nya formspråk. Det som märks först vid användning är precisionen och den höga effekten. Sieverts nya Powerjet 2535 passar arbeten som värmning, krympning och både hård- och mjuklödning beroende på val av brännare.

Powerjet 2535 har en lång hals som ligger an mot gasflaskan, en lösning som skyddar flaskhalsen från sprickor och läckage vid eventuella fall. Det långa kompositsprutade handtaget ger dessutom ett mycket stadigt och bekvämt grepp.

– Vi lyssnar alltid på våra kunders önskemål och synpunkter när vi utvecklar nya produkter och Powerjet 2535 är inget undantag, säger Mikael Brelin, VD på Sievert AB. Vi vet att vi har en mycket efterlängtad produkt klar för leverans världen över.

Siverts blåslampa kan även användas upp och ner utan värmeeffekten påverkas och en ny låsfunktion av gasflödet gör det möjligt att använda blåslampan utan att hålla i själva handtaget. När brännaren plockas ut ur blåslampan stängs automatiskt gasen av vilket förhindrar gasläckage.

– Powerjet 2535 är tillsammans med vår gas företagets mest avancerade brännarsystem någonsin, säger Mikael Brelin. Blåslampan har ett brett användningsområde och kommer därför användas av en rad olika yrkeskategorier.

Brännare för olika arbetsuppgifter
En brännare avsedd för mjuklödning och andra mindre värmearbeten levereras som standard med Powerjet 2535.

Som tillbehör finns en spetslågebrännare för precisionsarbeten, två olika cyklonbrännare, med roterande låga, för värmearbeten och hårdlödning. Siverts mjuklågebrännare passar till exempel för krymparbeten med kablar och hetluftsbrännaren passar till borttagning av färg.

Synlighet i butik (endast butikspress)Utöver utvecklingsarbetet med själva blåslampan har Sievert också tagit fram en helt ny förpackning. En speciell butiksförpackning, innehållande fem stycken Powerjet 2535, med en uppfällbar display samt ett golvställ har tagits fram inför lanseringen.