DPR-Colour-mixing-on-colour-sample-300

Global spetskompetens inom kulörmatchning händer inte över en natt. Vi arbetar ständigt med att utveckla banbrytande kulörverktyg för att uppnå detta och förtjäna vår plats som marknadsledare. Men kulörverktyg är bara halva historien.

Förutom att stödja lackerare genom att förse dem med dessa verktyg så de kan hitta rätt recept i deras dagliga arbete, måste själva kulörrecepten också utvecklas – och det är ingen lätt uppgift.

Förra året var inget undantag. DuPont Refinish gjorde då över 15 000 nya kulörrecept tillgängliga för sina verkstäder över hela världen. Nära 7000 av dessa var ämnade för DuPont Refinish vattenburna baslacksprodukter Cromax® och Cromax® Pro. Nästan en tredjedel av de nya kulörrecepten var speciellt utvecklade för den europeiska marknaden.

Ann De Clerck, kulörmarknadschef på Axalta Coating Systems (tidigare DuPont performance Coatings) EMEA, säger: “Kulörteamet hos DuPont Refinish arbetar ständigt hårt med att utöka den existerande, enormt omfattande globala databasen. Totalt 15 000 nya recept under ett år motsvarar nästan 300 i veckan – Detta är en enorm uppgift. Den stora mängden av kulörrecept vi skapar har dessutom en mycket bred tillämpning. De nya recepten täcker allt från motorcykelkulörer till nya mixer för lastbilar och tunga fordon, och givetvis också nya OEM-kulörer så att vi kan garantera att våra lackerare har så många olika kulörrecept som möjligt till hands.”

För mer information om DuPont Refinish och kulörrecepten gå in på www.dupontrefinish.se.