Automässan 2014Att möta leverantörer och kollegor är det viktigaste med besöket på Automässan, men också att besöka något branschseminarium. Det berättar Michael Larsson, vd för Gotte´s Lastbilverkstad i Hisings-Backa.

För hela Gotte´s Lastbilsverkstad är det en tradition att besöka Automässan, som vart tredje år arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg.

– Viktigast för oss är att möta leverantörerna av verktyg till tunga sidan, förklarar Michael Larsson.

– Vi vill ha kontakt och bygga en relation med dem, fortsätter han.

– I tredje hand är det roligt att möta alla kolleger i branschen. Vi är aktiva inom MRF, och kommer att delta i deras aktiviteter under mässan.

Gotte´s är en lastbilsverkstad som arbetar som allbilverkstad, men med auktorisation för holländska DAF och har specialistkunskaper på Renault. 2013 firar företaget 90 år, och är därmed ett av landets äldsta företag inom hela motorbranschen.

– Vi laddar för ett riktigt födelsedagskalas, berättar Michael Larsson.

Efter firandet är det dags att tänka på Automässan. 15-18 januari 2014 infaller mässan denna gång.

Mässledningen med projektledaren Carmen Brüning kan berätta om en utvidgning av mässan 2014.

– Sedan tidigare har vi fått med däckbranschen, nu försöker vi att vidga oss inom dels lack och bilskador, dels inom tunga sidan, berättar Carmen Brüning.

Kennet Andersson på BA Fordonslyftar är en av utställarna. Han berättar att företaget kommer att visa ett brett sortiment inriktat på tunga sidan. Ergonomi och arbetsmiljö står i fokus för det tunga sortimentet, berättar Kennet.

– Utöver lyftar för växellådor och motorer kommer vi att visa en ny mobil tvätt för tunga fordon.

– I stället för att lossa delen på fordonet och ta den till en stationär tvätt så rullar man fram denna lågtryckstvätt med varmvatten och tvättar delen på plats på fordonet, berättar han.

Men det blir mer tunga fordon på Automässan i januari. Per Johansson, vd för Motorbranschens Riksförbund, MRF, berättar att planeringen av seminarier har påbörjats så smått från MRF:s sida.

– ”Trafiksäkerheten ett gemensamt ansvar” är temat för MRF:s seminarium med inriktning på tunga fordon.

– Tunga fordon har mycket längre körsträckor än personbilar, men samma kontrollintervaller hos bilprovningarna.

– Hur säkerställer vi säkerheten med förebyggande service. Vad krävs av verkstäder, operatörer och utrustningsleverantörer? Det ska vi tala om, berättar Per Johansson.

Han berättar att bland annat bilprovningsföretagen har mycket intressant statistik och värdefulla erfarenheter att redovisa kring tunga fordon.

Bakom Automässan står Sveriges Bildelsgrossisters Förening och Fordonsverkstadsutrustarna med Motorbranschens Riksförbund, Motorbranschens Arbetsgivare Förening och Däckspecialisternas Riksförbund som samarbetspartners.

Läs mer om Automässan.
Besök Automässans hemsida.