Kim-Clarke-2013Kim Clarke har utnämnts till varumärkeschef för DuPont Refinish EMEA, med omedelbar verkan. Som EMEA ambassadör för varumärket DuPont Refinish, kommer Clarke att utveckla och upprätthålla en stark profilering av DuPont Refinish och samtidigt maximera kort- och långsiktiga försäljningsvolymer och vinster.

Dessutom kommer hennes roll att bestå i att organisera och samordna marknadsföringsaktiviteter i samarbete med, och med stöd av marknadsförings-, produktlednings- och säljteam, och samtidigt identifiera långsiktiga möjligheter inom EMEA. Clarke kommer att representera DuPont Refinish i EMEA regionen externt såväl som internt i Axalta Coating Systems-organisationen.

Tidpunkten för utnämnandet är viktig – det nya namnet och den visuella identiteten för varumärket DuPont Refinish brand kommer att offentliggöras i slutet av september 2013. Clarke var den perfekta kandidaten för att ta över rodret för varumärket DuPont Refinish nu, eftersom hon tidigare har arbetat som kommunikationschef för marknadsföring inom EMEA för DuPont Refinish, mellan 2004 och 2006. Under denna period hade hon en avgörande roll i nyskapandet av DuPont Refinish image och introducerade den legendariska DuPont Refinish-logon. Sedan 2006 har hon varit försäljnings- och marknadschef för Öst- och Centraleuropa, Mellanöstern och Afrika.

Clarke säger: “Det är en mycket spännande tid för DuPont Refinish och jag är glad att ha fått förtroendet att vara förmyndare för varumärket i EMEA regionen. Som ett extremt starkt, aktivt och högprofilerat varumärke på marknaden, kommer DuPont Refinish – under sitt nya namn – att fortsätta vara synonymt med produktivitet, entusiasm och förnyelse. En del av min roll framöver kommer att vara att se till att marknadsföringen av vårt nya varumärke styrks på alla punkter – internt och externt – genom en robust varumärkespositionering och väldefinierad strategi. Jag ser fram emot att få spela en viktig roll i utvecklandet av detta legendariska och erkända varumärke.”

Clarke tar över från Michael Maier som utsetts till regional försäljningschef för Industrial Coatings, Axalta Coating Systems.

Du hittar mer information om DuPont Refinish på www.dupontrefinish.se