Christian_EngelhardtChristian Engelhardt, 43, har arbetat med bilförsäljning inom Mercedes-Benz i 15 år. Den första augusti tillträdde han posten som försäljningsdirektör för personbilar på Mercedes-Benz Sverige AB och Danmark AS. Tillsammans med hustru och tre barn har han bosatt sig Malmö.

– Jag älskar att sälja bilar, det är min passion, säger han, och fortsätter:

– Bilförsäljning är så mycket mer än att kunden köper en bil. Finansiering, serviceavtal och försäkring utgör viktiga delar i bilaffären. Vi vill att kunden ingår i Mercedes-familjens alla delar.

När Christian Engelhardt fick erbjudandet om att ta hand om de svenska och danska marknaderna blev han mycket glad. Han hade i flera år haft Sverige högst upp på sin hitlista om det dök upp en utlandsposition.

– Det är min förhoppning att vi skall ge märket en vitamininjektion med klassisk annonsering och fortsatt attraktiv prissättning av både bilar och utrustning. Vi skall också understryka för våra kunder att modern teknik gör det möjligt att köpa en normalstor bil utan att känna dåligt samvete för miljön.

– A-Klassen är ett perfekt bevis på att vi lyckas locka till oss kunder som tidigare inte har tänkt köpa en Mercedes. Fler bilar som attraherar en bred kundkrets utvecklas för fullt.