NJ-3000F_PHU01

Mutterdragare har en mängd användningsområden inom många sektorer. Olika industrier har olika behov. De branscher som omfattas av Facom är bl a fordon- och industriteknik, den marina industrin, bygg- och konstruktion, lastbils- och järnvägsindustrin för att nämna några. Facom har därför producerat en serie nya luftdrivna mutterdragare som kan fås i antingen aluminium, komposit eller titanium.

Mutterdragarna är indelade i fyra kategorier, baserade på storlek: 3/8”, 1/2”, 3/4” och 1”. De nya mutterdragarna finns i flera olika specifikationer som kombinerar olika vikter, effekter och funktioner.

Aluminium-modellen kombinerar låg vikt och slitstyrka och kan fås med variabel effektreglering, hållare med låsring, enhandsfattning (fram- och bakåtdrift) och fjäderlätt utlösare. Mutterdragaren med 3/8” har en enkel hammare, dubbel ’rocking-dog’ slagmekanism medan 1/2”-, 3/4”- och 1”-modellerna är utrustade med kraftigare dubbelhammare. Det unika, förstärkta gummigreppet på 1/2”-modellen ger den förbättrad komfort under kalla förhållanden. 1”-modellerna har dessutom ytterligare handtag för ökad rörlighet och en vinklad luftutport vilket håller luften borta från arbetsområdet.

NK-3000F_PH01Jämfört med aluminiummodellen har kompositmodellen många förbättringar vad gäller effekt och vikt. Motorn kan uppvisa ett betydligt ökat vridmoment och alla modellerna har slitstark dubbelhammarmekanism; variabla effektinställningar; hållare med låsring; fram- och bakåtdrift; fjäderbelastad utlösare och vridbart luftintag som är utformat för att förhindra att slangarna trasslas ihop under användning. Komposithuset med integrerat handtag är också slitstarkt, lätt och isolerat.

Titaniummodellen är ledande när det gäller prestanda, vikt och slitstyrka. Den kraftiga dubbelhammarmekanismen är inhyst i ett mycket slitstarkt titaniumhus som gör dessa kompakta mutterdragare perfekta för intensiv daglig användning. Innovativa, lågförbrukande, ändå kraftfulla motorer används och de producerar upp till 2 115 Nm (3/4” modellen) och förenklar nästan alla slags jobb. Husen är framställda av slitstark och isolerande dubbel-insprutat kompositmaterial och har kemikalie- och syraavvisande gummihandtag. Mutterdragarna har bland annat följande funktioner: integrerade skyddskanter; en kompakt kort nos; vridbara luftintag; vinklade utloppsportar; hållare med låsring; enhandsfattning (fram- och bakåtdrift) med integrerade effektinställningar och fjäderlätt utlösare.

Michael Demant, Marketing Koordinerare för Facom i Skandinavien säger: “Uttrycket ‘fordon och- industriteknik’ täcker en lång rad olika sektorer som alla har olika behov när det gäller reparation och underhåll. Vi har utvecklat de nya mutterdragarna för att kunna erbjuda våra kunder ett så stort utbud som möjligt, och samtidigt har vi lagt till funktioner som förser dem med det allra bästa vad gäller prestanda, säkerhet och praktisk användning.”

Komplett produktlista
NJ.1300F2 3/8″ MUTTERDRAGARE AV ALUMINIUM
NS.1010F2 1/2″ MUTTERDRAGARE AV ALUMINIUM
NK.1000F2 3/4″ MUTTERDRAGARE AV ALUMINIUM
NM.1000F2 1″ MUTTERDRAGARE AV ALUMINIUM
NM.1010LF2 1″ LÅNG MUTTERDRAGARE AV ALUMINIUM

NJ.2000F2 3/8″ MUTTERDRAGARE AV KOMPOSIT
NS.1500F2 1/2″ KOMPAKT MUTTERDRAGARE AV KOMPOSIT
NS.1800F2 1/2″ MUTTERDRAGARE AV KOMPOSIT
NK.2000F2 3/4″ MUTTERDRAGARE AV KOMPOSIT

NJ.3000F 3/8″ MUTTERDRAGARE AV TITANIUM
NS.2000F 1/2″ KOMPAKT MUTTERDRAGARE AV TITANIUM
NS.3000F 1/2″ MUTTERDRAGARE AV TITANIUM
NK.3000F 3/4″ MUTTERDRAGARE AV TITANIUM

Du hittar mer information om Facom eller din närmaste leverantör på www.facom.com.