prod_beta_freshair_flowcontrol_1

Den finska tillverkaren av svetsutrustning, Kemppi Oy, har lanserat en ny familj av friskluftshjälmar, utformade för att ge nödvändigt skydd mot förekommande hälso- och säkerhetsrisker vid svetsning och vara bekväma att använda varje dag.

Modellval inkluderar Beta 90 FreshAir och Delta 90 FreshAir hjälmar, och ett val av lösning för lufttillförsel, omfattande ett batteridrivet FreshAir filtration pack, som ger användaren maximal rörelsefrihet, och FreshAir regulator valve, som ansluts till ett lokalt tryckluftsystem.

Kall och ren inandningsluft kanaliseras genom ett filter och sprids över svetsarens ansikte, och den justerbara ansiktstätningen skapar en säker andningszon under svetsarens dagliga bruk. Tack vare övertrycket, elimineras alla farliga luftburna svetspartiklar, och detta motverkar också imbildning på svetsglaset.

Beta 90 FreshAir är en lätt hjälm som ger skydd vid svetsning och slipning. Utformad för svetsarbete i alla lägen, ger Beta 90 FreshAir ökat skydd för ögon, ansikte och lungor.

Den individuellt inställbara hjälmen garanterar maximal komfort, och det ställbara 3-stegsglaset gör svetsning, häftning och slipning enkel och säker. Utformad med en avböjningskant ger hjälmen också bättre skydd vid svetsning ovanför huvudet. Ytterligare skydd och komfort ger den dubbelväggiga luckan som minskar värmestrålningen till svetsarens ansikte.

Delta 90 FreshAir är en robust enhet som ger friskluftsskydd vid svetsning där krav på skyddshjälm finns, som på skeppsvarv, gruvor och byggarbetsplatser. Som tillägg till huvud, ansikte och friskluftsskydd, integrerar Delta 90 ett högkvalitativt hörselskydd som finns som tillbehör.

www.kemppi.com