49174_1_5

Volvo Cars och medlemmarna av DJ-trion Swedish House Mafia har tillsammans gjort en musikvideo baserad på gruppens nya version av hitten ”Leave the world behind”. 

Den nya låten och videon kommer också att spela en central roll i Volvos kommande globala lansering av nya Volvo XC60.

– Vi hittade en stark koppling i och med våra gemensamma skandinaviska rötter och har byggt projektet kring det, säger Per Carleö, Marketing Manager på Volvo Cars.

Volvo Cars har under många år marknadsfört XC-bilarna som de fordon som tar ägaren bort från staden och till en lugn eller äventyrlig upplevelse, bortom ett stressigt urbant liv. Nya Volvo XC60 är inget undantag. Utmaningen har varit att hitta en relevant och trovärdig, men ändå intressant, kampanj som tydligt visar Volvos svenska arv och kärnan i den skandinaviska livsstilen.

Under de senaste åren har Swedish House Mafia varit ett av de mest framgångrika grupperna i världen och utan tvekan det mest framgångsrika svenska bandet. Officiellt splittrades bandet efter deras sista spelning på Ultra Music Festival i Miami, USA den 24:e mars i år.

– De här personerna har haft en extremt fulltecknad kalender och i princip levt sina liv på flygplan och hotell. De har nu tagit beslutet att ta nästa steg i livet och lämna det livet bakom sig och det kändes som en naturlig koppling mellan vårt tankesätt och deras planer. Och faktumet att deras första världshit tillsammans hade titeln ”Leave the world behind” var nästan för bra för att vara sant, säger Per Carleö.

Medlemmarna i Swedish House Mafia, Sebastian Ingrosso, Steve Angelo och Axwell, kommer nu ta sig an nya projekt i deras framgångsrika karriärer, Men som ett sista projekt tillsammans så skapade de en helt ny version av ”Leave the world behind” med den unga svenska sångerskan Lune. En musikvideo spelades även in på hemmaplan i Skandinavien.

– Jag tror att den största glädjen i det här projektet har varit folks stora entusiasm, från medlemmarna i Swedish House Mafia och deras team till ledningen av Volvo Cars. Och när regissören Adam Berg, också han svensk, anslöt kändes det verkligen som att cirkeln var sluten. Ibland faller allt verkligen på plats, säger Per Carleö.