Andreas_TommyTvå ikoner inom handel med verktyg och reservdelar för fordon och verkstäder har gått samman. Motor-Wallin med 70 års erfarenhet och Motorfirman Sture Stackefält med mer än 64 år i branschen blev den 15 mars 2013 industrihandeln Wallin & Stackefält.

Andreas Kangro, ägare av Motor-Wallin blir vd för Wallin & Stackefält och Tommy Stackefält går i välförtjänt pension.

– Det känns bra att lämna över taktpinnen till Andreas Kangro efter 44 år som vd och ägare av Stackefält, säger Tommy Stackefält.

Kärnvärdena för Motor-Wallin och Stackefält är gemensamma: engagemang, service och flexibilitet. Andreas har ett fantastiskt driv, lång erfarenhet i branschen, hans entreprenörskap tillsammans med personalens kunskap borgar för fortsatt trygghet och framgång för både nya som gamla kunder.

– Motor-Wallin har ett mycket gott renommé och båda företagen delar ambitionen att alltid leverera lite mer än vad våra kunder förväntar sig. Vårt gemensamma motto är ”Ingenting är omöjligt”, ler Tommy

– Helhetslösningar är något som inte bara är smidigt och frigör tid. Det är också lönsamt vilket vi tagit fasta på, därav fusionen. Nu kan vi erbjuda allt ifrån minsta skruv och nippel till kläder till kompletta verkstäder. För fordonssidan finns komplett program med tillbehör och reservdelar för tunga som lätta fordon.

– Tillsammans blir vi starkare och kan erbjuda ett ännu bättre utbud och service till våra kunder. Fler medarbetare innebär att vi kommer kunna arbeta mer fokuserat och kunna erbjuda en bredare kontaktyta för snabbare service.

– Vårt mål är att skapa långa, trygga och lönsamma relationer vilket vi gör genom ett fortsatt nära samarbete med både våra leverantörer och våra kunder vilka vi ser som våra partner för framgång.

-Vår viktigaste resurs är våra kunniga och engagerade medarbetare och vår viktigaste partner är den nöjda kunden och ”Allt är möjligt” är vårt ledord.

– Vi presenterar en hel del nyheter. Vi börjar med en verktygsbilaga innehållande våra ”toppsäljare”. Bilagan kommer distribueras 3-4 gånger per år och det kommer fler nyheter under året så håll ögonen öppna, avslutar Andreas Kangro.

Under 2013 kommer Motor-Wallin successivt att flytta sitt lager från Elementvägen 7 till Stackefält’s lokaler på Adolfsbergsvägen 6 som är både större och modernare. Försäljningen kommer att fortgå på båda håll under hela året. Alla berörda kunder och leverantörer kommer att få kontinuerlig information.

Wallin & Stackefält beräknas omsätta ca 28 milj med 10 anställda under 2013.