Efter den framgångsrika lanseringen av den mycket populära Jet+ serien förra året, lanserar Facom nu den nya, förbättrade Chrono+ serien av verktygsskåp på hjul. Den nya serien kom till eftersom tillverkaren ville tillgodose kundernas önskemål på ett bättre sätt, och precis som Jet+ serien, är den packad med innovativa funktioner.

Arbetsytan på Chrono+ är gjord av stöttålig och kolväteresistent polypropylen vilket ger den en slitstyrka som tekniker numera förväntar sig av en Facom produkt. Bänkskivan är gjord för att vara praktisk; den kan ta en statisk belastning av 850kg och är utrustad med fallskyddskanter på vilka man utan problem kan montera ett skruvstäd. Chrono+ har två handtag vilket ger en exceptionell manövrerbarhet. Det ena handtaget är gjort för att rulla verktygsskåpet i verkstaden och det andra för att lyfta det över potentiella hinder.

Chrono+ finns med 5, 6, 7 eller 8 lådor, och varje låda rymmer upp till tre moduler. Lådorna har också ett integrerat selektivt öppningsystem, samt ett säkerhetssystem som betyder att teknikern måste luta handtaget för att öppna dem. Detta förhindrar att lådorna öppnas av misstag när verktygsskåpet är i rörelse. Skåpet är dessutom utrustat med ett centralt nyckellåssystem på gångjärn, för säker förvaring av verktygen.

Michael Demant, Marketing Koordinerare för Facom i Skandinavien säger: “Facom är känt för sina högkvalitativa verktygsskåp på hjul. Den framgångsrika lanseringen av Jet+ ifjol gjorde det självklart för oss att förnya Chrono serien. Den nya Chrono+ serien har bättre kvalitet med fler innovativa funktioner. Facom fortsätter att tillhandahålla lagringslösningar som svarar mot den snabba, moderna verkstadens efterfrågan.”

Du hittar mer information om Facom eller din närmaste leverantör på www.facom.com