Den tyska motorolje- och tillsatsspecialisten Liqui Moly lanserar nu motoroljor på den svenska marknaden. Generalagenten KG Knutsson AB har nu lagt till Liqui Moly:s smörjmedel i produktutbudet. Företagen tecknade avtal vid KGK:s utställning i Örebro.
– Vi är mycket nöjda över samarbetet som vuxit snabbt, säger Ingo Lindner, exportchef för Skandinavien på Liqui Moly.

Liqui Moly tillverkar omkring 100 olika typer av motoroljor för bilar, yrkesfordon, motorcyklar, mopeder, snöskotrar och båtar. Motoroljorna är officiellt godkända av alla större biltillverkare och är lämpliga för i princip alla typer av fordon på vägarna. Utöver tillsatser är motoroljor även en del av kärnverksamheten hos Liqui Moly. Företaget har all sin tillverkning i Tyskland för att garantera högsta kvalitet.
– Vi har varit på jakt efter ett starkt varumärke som inte finns i alla butiker och stormarknader. En bidragande faktor är också det stöd som vi får av Liqui Moly, säger Jonas Westerlind, produktspecialist på KGK.

Stödet omfattar utbildning för alla produkter såväl som egen skandinavisk Liqui Moly-personal som är redo att svara på frågor och lösa tekniska problem. Ytterligare en faktor är stödet för integreringen av motoroljornas data i KGK:s säljsystem Autokatalogen.se. När en verkstad eller återförsäljare skriver in bilens registreringsnummer i systemet fås genast svar på vilken Liqui Moly-olja som är lämpligast för just den bilen – på samma sätt som man får fram reservdelar.

Under fjolåret inledde KGK och Liqui Moly sitt samarbete, huvudsakligen med tillsatser.

Marknaden reagerade mycket positivt på samarbetet och Autoexperten bestämde sig omedelbart för att börja sälja tillsatser från Liqui Moly Det kompletta utbudet av motoroljor från Liqui Moly finns tillgängligt redan nu i februari.
– Dessa tillsatser för bensin, diesel och motorolja är fantastiska kemiska verktyg för både bilägare och verkstäder. Liqui Moly har ett enormt utbud av tillsatser för många olika användningsområden, säger Jonas Westerlind.