Volvo Car Corporation (Volvo) avslöjar att Autodesks design- och visualiseringsprogram spelat en nyckelroll när konceptbilen Concept You tog form. Bilen togs emot med stor uppskattning från bransch och kritiker vid lanseringen på Frankfurtmässan i höstas.
Utmaningen för Volvos designteam var att, endast en kort tid efter lanseringen av förra konceptbilen Concept Universe, ytterligare förfina och utveckla sina idéer och skapa en fungerande modell med full interiör på bara några månader, i tid för mässan i Frankfurt. Båda konceptbilarna skapades för att visa Volvos visioner för premiumsegmentet under sina nya ägare.
Med Autodesk Alias kan de modellansvariga i designteamet snabbt generera digitala prototyper direkt från designerns skisser. På så vis kunde Volvoteamet både granska och testa designen direkt på skärmen, vilket sparade värdefull tid. Samtidigt levde de ursprungliga designidéerna kvar genom hela processen. Volvos designers kunde därmed snabbt få fram det utseende som hade bästa tekniska och designmässiga fördelar, utan att behöva starta om från scratch för varje uppstart.

Bilar blir allt mer sofistikerade och komplexa, och ny teknik byggs in på ett annat sätt än tidigare. Samtidigt pressas tillverkarna att producera dem både snabbare och billigare. Korta deadlines blir vanligare i alla industrier som är utsatta för hård, global konkurrens. Autodesk Alias gjorde det möjligt för Volvo att genomföra en unikt snabb designprocess, från koncept till klass A-modellering.

Volvo använde också Autodesk Showcase för avancerad visualisering av designidéerna. Det förenklade kommunikationen till beslutsfattarna på designavdelningen och i företagsledningen, som alla snabbt kunde sätta sig in i och följa processen.

www.autodesk.se