Från och med 1 september har alla nya fordon av typen Model S som säljs i Sverige tre års vagnsskadegaranti inkluderat i försäljningspriset. Den nya Model S kommer även att levereras med två månaders fri försäkring och ett erbjudande om halvförsäkring till fast pris för endast 6500 kr om året.

Förra månaden utvidgade Tesla garantin för drivlinan i Model S, så att den matchar garantitiden för batterierna. Detta innebär att Teslas överlägset populäraste modell, 85 kWh Model S, nu kommer med åtta års kilometerobunden garanti på både batterier och drivlina.

Våren 2014 öppnade Europas största konceptbutik i Täby Centrum, och i augusti öppnade Tesla ett nytt försäljningsställe med verkstad i Infra City. Under året har Tesla redan öppnat fem Supercharger laddningsstationer i landet, och därmed är Sverige förbundet med det europeiska Superchargernätverket och de svenska Model S-ägarna kan ladda säkert, bekvämt och gratis. Flera nya stationer kommer att öppnas innan årets slut.

Tesla

Foto: Tesla Motors