Norton-F100-fiberrondeller-Anvandning-1

Norton lanserar en ny serie fiberrondeller för slipning av metall. De nya rondellerna, som har beteckningen F100, har slipmedel av aluminiumoxid som ger bra avverkning i kombination med god livslängd.

Fiberrondeller används tillsammans med en speciell underlagsplatta i vinkelslipmaskiner för bearbetning av bl. a. järn, stål och rostfritt. Nortons nya fiberrondeller F100 har slipmedel av aluminiumoxid som ger ett brett användningsområde inom metallslipning. F100 är särskilt lämplig för slipning av stål och metallegeringar samt för slipning av svetsar, plåt och gjutgods. Rondellens ryggtjocklek uppgår till 0,8 eller 0,6 mm beroende på kornstorlek vilket ger bra livslängd på rondellen.

De nya fiberrondellerna är avsedda för användning i vinkelslipmaskin och finns i dimensionerna 115, 125, 150 och 180 mm och i kornstorlekarna 16 – 120. I sortimentet ingår även underlagsplattor i nylon i hårdheterna Medium och Hård med 5/8”- eller M14-gänga.

”De här nya fiberrondellerna har ett mycket bra pris/prestandaförhållande vilket ger en ekonomisk slipning vid metallbearbetning” säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.

Se även www.saint-gobain-abrasives.com