milesStatoil Fuel & Retail har introducerar ett eget varumärke, miles, för bensin och diesel. I samband med lanseringen skyltas alla Statoils fullservicestationer och truckdieselanläggningar om och får en förbättrad logistik på pumpplan så att man snabbt och enkelt hittar rätt drivmedelsprodukt när man tankar.

– Miles står för Statoils kvalitetsdrivmedel. Vi vill hjälpa våra kunder att fatta rationella val av drivmedel genom att tydliggöra att alla diesel- och bensinprodukter på marknaden inte nödvändigtvis är desamma. På Statoil kan kunderna alltid vara säkra på att man får drivmedelsprodukter av hög kvalitet som förbättrar motorns egenskaper och effektivitet. Vi utvecklar kontinuerligt våra drivmedel för att förbättra dem och för att ge våra kunder värde för pengarna.

– Vi är stolta över våra drivmedelsprodukter och de resultat de uppnår. För att fira deras exceptionella egenskaper och hjälpa våra kunder att göra det bästa valet av drivmedel för deras behov har vi samlat vår bensin och diesel under ett nytt namn; miles. Varumärket miles kommer från våren att successivt lanseras på övriga delar av den europeiska marknaden där Statoil Fuel & Retail finns, säger Jacob Schram, Group President Europe, Statoil Fuel & Retail.

– miles, drivmedelsprodukter med hög kvalité, backas upp av årtionden av forskning och utveckling. Några av de främsta bränsleforskarna från hela världen arbetar med att hjälpa våra kunder att få ut mesta möjliga av varje droppe, oavsett om de vill ha mer effektivitet eller bättre prestanda, säger Lars Gaustad, SVP Transport Fuel, Statoil Fuel & Retail.

Samtidigt som miles introduceras påbörjar Statoil en kampanj för miles diesel. miles diesel ger upp till 2 % längre körsträcka per liter jämfört med ett referensbränsle av EU-standard. Moderna bilar har injektionssystem som arbetar under högt tryck där fina passningar ger mycket låga toleranser. För att bilarna ska fungera optimalt krävs att motorn är helt ren och miles diesel är utvecklad för att svara mot dessa behov. Vid regelbunden användning minskar bränsleförbrukningen med upp till två procent.

– Moderna bilar är precisionsinstrument som kräver kvalitetsdrivmedel för att fungera optimalt. Våra omfattande tester visar att miles diesel tar dig upp till två procent längre vid regelbunden användning. Det vet många av våra trogna kunder och med miles hoppas vi nu att många fler ska förstå att det finns kvalitetsskillnader mellan standardprodukterna på drivmedelsmarknaden, säger Morgan Wiktorsson, SVP Statoil Fuel & Retail Sverige AB.

Produkterna; miles diesel, miles 95 och miles 98, kommer att säljas på alla Statoils fullservicestationer och truckdieselanläggningar i Sverige från och med den 20 mars.

Mer information om miles finns på statoil.se/miles