handikapp-pickup

Mindre än 10 procent av de tillfrågade besökarna i svenska Autoadapts monter på den Internationella bilsalongen i Genève anger att de har reflekterat över behovet av handikappsanpassning av bilar. Bara 15 procent svarade att de känner till att funktionshindrade kan köra bil.

– Jag har blivit tillfrågad ett par gånger varför Autoadapt bryr sig om att ställa ut på Autosalon i Genève istället för att enbart fokusera på hjälpmedelsmässor. Jag är övertygad om att det finns ett behov av att visa bilanpassning på bilmässor. Den okunskapen som framkom i vår undersökning styrker det behovet, säger Harald Freytag Marknadschef på Autoadapt.

Autoadapt premiärvisade tillsammans med sin Schweiziske återförsäljare Haueter AG en handikappanpassad Volkswagen Amarok. Med bilsäteslyften Turny Evo på förarplats möjliggörs nu ett bilsegment som tidigare var uteslutet för rullstolsburna förare.

Harald-Freytag– I anslutning till vår enkät fick jag flera gånger frågor som: “Får funktionshindrade ens lov att köra bil?” och “Varför skulle en funktionshindrad person vilja köra en så stor bil som en Volkswagen Amarok?”. Att kunna öka förståelsen för behovet av bilanpassningslösningar och att valet av fordon inte styrs av benfunktionen utan även tycke och smak har gjort vårt deltagande värdefullt för mig, säger Harald Freytag.

Om Autoadapt
Autoadapt grundades 1996 och har idag vuxit till att vara Europas ledande tillverkare av lösningar inom fordonsanpassning för personer med nedsatt eller begränsad rörlighet. Företaget erbjuder ett brett utbud av prisbelönta, pålitliga och säkerhetstestade lösningar för att anpassa fordon för ökad tillgänglighet, däribland Turny Evo och Carony-systemet.

Läs mer på www.autoadapt.se

Frågorna som ställdes i undersökningen var:
Fråga Ja Nej Vet ej
Har du någonsin sett en bilanpassning för personer med nedsatt rörelseförmåga? 23 117 46
Har du någonsin reflekterat över behovet av handikappsanpassning av bilar? 15 92 79
Känner du till att personer med funktionshinder kan köra bil? 28 78 80