E010601_PH02

Expert tillhör mellansegmentet i Stanley Black&Deckers I.A.R* -serie och lanserades år 2011. Varumärket är designat för att tillgodose behoven och kraven från fordonsbranschen och industrisektorn,. Expert erbjuder produkter som väl representerar ett standardsortiment inom förvaring och fordonsverktyg såväl som ett stort utbud av generella verktyg.

Fram till nu har Expert förstärkts med ett tusental nya produktnummer, detta tack vare en global spridning av varumärket. Det finns för närvarande 2200 produktnummer i världen (Europa, Kanada, USA, Sydostasien), alla lanserade enligt lokala specifikationer i varje land.

I Europa har Expert cirka 1.600 produktnummer. Serien täcker de väsentliga behoven både för industrin och fordonsanvändare.

Nya huvudprodukter i Expertkatalogen

 1. I förvaringssortimentet, nya verktygslådor i plast,, nya moduler för verktygsvagnar, indragbara magnetiska lådor för skruvförvaring.
 2. Nya skruvnycklar och tänger.
 3. Nya fordonsprodukter: en booster, en uppsättning av 7 tänger för självspännande skruvtvinger, kulledsavdragare, uppsamlingskärl för kylvätska, fjäderspännare och bromsvätsketestare.
 4. Produkter som bara fanns i hela set (som till exempel skiftnycklar eller hylsnycklar), säljs nu separat.
 5. Några serier udvidgas, (hylsor och tillbehör, skiftnycklar). Det kommer nya produkter (spärrnycklar med stålhandtag, 200mm stållinjaler) och även nya serier (hylsnycklar, skruvmejslar, compo cast hammare).

Presentoir-2M-retailDEN NYA PAKETERADE SERIEN
I Januari lanserade Expert en serie med förpackade produkter, 227 individuella produkter samt 2 set med fasta nycklar. I denna serie är alla produktlinjer innefattade. Med lanseringen av förpackade produkter gör Expert det möjligt för återförsäljare att välja mellan en förpackning för lagring och en förpackning för skyltning i butiken. Det kommer att ge varumärket möjlighet att locka till sig nya återförsäljare som endast arbetar med paketerade produkter med streckkoder.

Denna serie omfattar:

 • 63 varunummer för skruvnycklar.
 • 106 varunummer för hylsnycklar, spärrnycklar och tillbehör.
 • 22 varunummer för tänger och 21 varunummer för skruvmejslar.
 • 7 varunummer för hammare.
 • 4 varunummer för elektriska produkter + 2 plåtsaxar + 2 rörtänger.
 • 2 varunummer för set med fasta nycklar, (6-kant och torx)

E010601EN NY VERKTYGSLÅDA I TYG FRÅN EXPERT
Lätt att bära, utformad med ett stålhandtag med mjuk greppyta och justerbar axelrem – en verktygslåda i tyg, designad med uppfinningsrikedom. Tyglocket kan rullas ihop och förvaras i ett av sidofacken. Ett justerbart sidofack för en såg plus ett antal elastiska fickor, både på in och utsida, ger en mängd förvaringsmöjligheter. En speciellt iögonfallande funktion för denna verktygslåda är de två dragkedjor som är fästa på locket och som ger snabb åtkomst till verktygen.

HIGH-TECH LOGISTIK
Hela Experts produktsortiment levereras från vårt deras Europeiska logistikcenter i Damparis. Det ligger i Juraregionen i Frankrike och öppnade i oktober 2011. Facomgruppens närliggande produktionsställen och den väl organiserade transporten gör att leveranstiderna förkortas och varorna levereras snabbare till industrin och till den professionella bilbranschen. Facoms logistikcenter har också en demonstrationsverkstad som visar och demonstrerar de flesta verktygsseten och det nya förpackade sortimentet.

*I.A.R: Industrial and Automotive Repair.