Automässan i Göteborg befäster sin position som Nordens ledande och största mötesplats för bilbranschens servicemarknad. Detta efter att Volvo Personbilar Sverige meddelat att de kommer att genomföra ett omfattande konferensprogram på Svenska Mässan i anslutning till Automässan 2014.

– Ett besked som vi naturligtvis är mycket glada över – att även generalagenter tar chansen att utnyttja Automässan som en naturlig mötesplats, säger Carmen Brüning, mässansvarig för Automässan hos Svenska Mässan och fortsätter: ”hela branschen är ju där.”

Enligt Volvo Personbilar Sveriges projektledare, Tommy Fritzson, är Automässan en naturlig mötesplats för företag och personer verksamma inom såväl servicemarknad som bilförsäljning, eftersom det är affärer som hör ihop i Volvo-ledet.

– Därför är det ett ganska begåvat val att använda Automässan som vår mötesplats. I vår grundplan ingår även att göra en aktivitet med Opus-Bima. Vi överväger även en rekryteringsaktivitet, eftersom rekrytering av nya medarbetare är en angelägenhet för hela branschen. Detta kommer att ske i samarbete med Polestar via Volvo Cars Business School, säger Tommy Fritzson på Volvo Personbilar Sverige.

Det är en av två årliga konferenser för återförsäljare och verkstäder som Volvo Personbilar arrangerar under Automässan 15-18 januari 2014. Naturligtvis är temat, inriktningen för konferensen, servicemarknaden. Men tid ges även åt bilhandelsfrågorna. Ca 300 personer förväntas delta från svensk Volvo-handel.

Sedan tidigare är det klart att Automässan 2014 har fått DRF, däck- och hjulfackhandelns branschorganisation, som officiell samarbetspartner.

– Med däckbransch och generalagenter på plats växer Automässan inte bara som mötesplats, utan även i betydelse för hela motorbranschen, sammanfattar Carmen Brüning.
Hittills är 90 procent av den planerade mässytan bokad. Det är rekord för Automässan i modern tid. Mässan ägs av branschorganisationerna SBF, Sveriges Bildelsgrossisters Förening, och FVU, Fordonsverkstadsutrustarna.

Läs mer på www.svenskamassan.se/sites/automassan