Flexovit lanserar en ny lamellrondell, Mega-Line Strobo, som medger att arbetsytan kan ses under slipningen. Detta är möjligt tack vare urtagen som ger en stroboskopeffekt.

Den nya lamellrondellen, som har beteckningen Mega-Line Strobo, har tre urtag i stödplattan som möjliggör att ytan på detaljen som slipas kan ses under arbetet. Att kunna se arbetsytan under slipningen utan att avbryta arbetet gör både att slipningen kan utföras snabbare och att man uppnår bättre slutresultat.

Mega-Line Strobo har en stödplatta i glasfiber med konvex form. Slipdukslamellerna är tillverkade av en kraftig polyesterduk som belagts med Zirkon-slipmedel. Detta ger en rondell med lång livslängd och snabb slipning enligt tillverkaren. Den är särskilt lämpad för slipning av stål och rostfritt. Lamellrondellen är avsedd för användning i vinkelslipmaskin och finns i 115 och 125 mm diameter.

”Att kunna se arbetsytan på detaljen som slipas gör arbetet mycket enklare och snabbbare” säger Peter Lindell, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB. ”Dessutom blir slutresultatet bättre då man har bättre kontroll över slipningen”.

Se även www.saint-gobain-abrasives.com