tryggblocketFrån och med januari 2013 samarbetar Trygg-Hansa med köp- och säljsajten Blocket.se. Blocket är Sveriges största annonsör av begagnade bilar och har cirka fyra miljoner unika besökare varje vecka.

Bilköp och bilbyte är ett tillfälle då många ser över sina försäkringar och även tecknar nya. Den som besöker Blocket.se för att köpa en bil får nu hjälp av Trygg-Hansa att räkna ut vad en bilförsäkring kostar och kan sedan teckna en försäkring direkt, online.

– Det säljs nästan lika många bilar på Blocket som i bilhandeln. Därför är det viktigt för oss att finnas där och vi är otroligt glada över detta partnerskap. Jag hoppas att de som köper en begagnad bil uppskattar vår lösning som gör det enkelt att teckna en bilförsäkring och säkerställa att man är rätt försäkrad, säger Jonas Frid, chef för motorförsäkringar på Trygg-Hansa.

Trygg-Hansa får nu möjlighet att presentera sina bilförsäkringar på en sida som har 21 miljoner sidvisningar i veckan.

– Det är jättekul att vi är igång med Trygg-Hansa. Vi har tecknat ett flerårigt avtal och ser fram emot ett bra samarbete, säger Martin Frey, vd på Blocket.