Norton lanserar ett nytt sortiment plastfilm för maskering vid billackering. Det nya sortimentet, som har beteckningen Plastifilm, gör maskeringsarbetet snabbare och enklare vid lackering av primer, lack och klarlack.

Den nya maskeringsplasten medger avdunstning av vatten då plasten läggs på våta karosser vilket motverkar uppkomst av vita ringar. Den är även behandlad för att motverka krackelering och flagning av lack under torkning. Plastifilm är helt vattenfast även vid användning av vattenbaserade lacker, och den täta strukturen gör att ingen lack tränger igenom plasten. Plastifilm är mjuk och följsam vilken gör täckningen snabb och enkel och är statisk vilket ger direkt vidhäftning mot karossen.

Plastifilm är tillverkad av HDPE (High Density Polyethylene) och finns i två olika tjocklekar: 9 mikron och 11 mikron. Maskeringsplasten är värmetålig upp till 110˚. Plastifilm finns i 4 m och 5 m bredd och i längderna 120 m, 150 m och 300 m och levereras i en praktisk förpackning.

I Nortons maskeringssortiment ingår även flera olika typer av maskeringstejp som täcker in de vanligast förekommande användningsområdena för maskeringsarbeten inom bl.a. billackerings- och plåtverkstäder.

”Med Nortons nya Plastifilm kommer maskeringsarbetet att gå enklare och snabbare eftersom maskeringsplasten är så mjuk och följsam.” säger Patrik Olsson, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.

Se även www.saint-gobain-abrasives.com