TRICO är nu först i Sverige att lansera med ett torkarblad som ger maximal prestanda i vinterkörning under extrema väderförhållanden. TRICO Ice har en förstärkt och stryktålig konstruktion med skyddande egenskaper som ett vanligt torkarblad samtidigt som det har de senaste innovationerna gällande material och struktur som ett beam blade.

RICO Ice har ett specialdesignat syntetiskt Teflon-integrerat gummi som motstår rivningar och slitningar i minusgrader. Torkarbladet följer vindrutan med jämnt fördelat tryck och ger en smidigare och tystare torkning. TRICO Ice har en integrerad kilformad spoiler som förhindrar att snö och is fastnar på bladet. Den låga flexibla profilen följer konturen på nya mer böjda vindrutor på nya bilar och maximerar sikten.

TRICO Ice har en bred eftermarknadstäckning och finns tillgänglig för 11 olika armtyper, inkluderat de absolut senaste typerna. För närvarande finns torkarbladet i längder från 400 till 700mm, och är försedd med en extra adapter för att passa över 90 % av den svenska fordonsparken. Torkarbladet är utrustat med SWIFT Easy Connection system som är en ”klickbar” anslutning för snabb och enkel installation.

Singelförpackningen följer samma stilrena grafiska linje som tidigare serier. Förpackningen är också försedd med en MS Tag, som leder användarna till en sida med ytterligare produktinformation och installationsvideor.

”TRICO Ice är ett torkarblad av högsta kvalitet som kombinerar en robust struktur och hållbarhet med dagens avancerade torkarteknologi – under svåra väderförhållanden” säger Patrik Ferdfelt, Trico Sverige.