Volvo Personbilar Sveriges Facebook-sida har i dag vunnit Svenska Publishingpriset. Detta samtidigt som sidan närmar sig 100.000 gillare.

Volvos Facebook-sida tävlade i kategorin digitala media och klassen Facebook-baserade publishing-lösningar. Bedömningskriterierna i kategorin var användbarhet och form samt visuellt och verbalt innehåll. 20 procent av segern har avgjorts via röster från allmänheten, resterande bedömning stod en jury för.

Den belönade Facebooksidan är den största bilsidan på Facebook i Sverige med sina nästan 100 000 gillare. Sidan är utvecklad tillsammans med företaget Mindshare.

– På Facebook delar Volvo Personbilar med sig av nyheter, anekdoter, utdrag från Volvobloggens testpanel och tips för äventyrliga utflyktsmål. Och framför allt, här förmedlar den växande fanskaran engagerande Volvohistorier som bidrar till att lyfta varumärket. Teamen på Mindshare och Volvo jobbar hårt med att föra en konstant och inspirerande dialog med dessa Volvoälskare och vi är jätteglada över att det uppskattas av användarna, och nu också av en extern jury, säger Anki Eklund, ansvarig för sociala media på Volvo Personbilar Sverige.

– Volvo är en drömkund att samarbeta med när det gäller sociala medier. De är marknadsledande och vill fortsätta vara det och de har verkligen förstått att de måste lyssna in och interagera med svenskarna i ett antal relevanta sociala forum. Vi på Mindshare är hedrade att få utveckla dessa plattformar tillsammans med dem, säger Ulrika Sohtell, kundansvarig för Volvo Personbilar på Mindshare.

Volvo och Mindshare tackar alla dem som röstade på sajten under en period i september i år.