Opus Group har tagit över 70 besiktningsstationer från Bilprovningen. Stationerna kommer drivas under varumärket Opus Bilprovning och är belägna främst i Stockholm och Mälardalen samt i Värmland, Småland, Blekinge samt norrut i Sverige upp till Kiruna.

– Vi kommer framigenom att kombinera kunskap och erfarenhet från Bilprovningen med ett förnyat fokus på kundservice och innovativ teknik som bygger på kunskaper från våra dotterbolag i USA som hanterar över 17 miljoner fordonsbesiktningar årligen, säger Magnus Greko, VD och koncernchef i Opus Group som är moderbolag till Opus Bilprovning.

Åk till stationen som vanligt
Inledningsvis kommer övertagandet innebära väldigt små förändringar för kunderna. Förutom personalens nya arbetskläder kommer kunderna att känna igen sig. Personalen är densamma och först vid årsskiftet har alla stationer hunnit få nya skyltar.

Precis som tidigare kommer bilister att få en inbjudan med en föreslagen besökstid. Bilister som använder Bilprovningens hemsida för att boka en besiktning vid en av våra stationer kommer automatiskt att länkas vidare till vår hemsida för att få sin bokning genomförd. Kunder som sedan tidigare är inbokade hos Bilprovningen kommer till stationen som avtalat. Bokning och betalning gäller hos oss som vanligt.

– Opus Bilprovning kommer göra allt vi kan för att övergången ska bli så smidig som möjlig för kunderna, fortsätter Magnus Greko. Vi har som mål att erbjuda förstklassig service och ett stort utbud av tjänster för att våra kunder skall få den bästa möjliga upplevelsen när de besöker våra stationer.

En ny tjänst på Opus Bilprovning, Opus Drive-In
Nya bilprovningstjänster kommer lanseras efterhand för både privatpersoner och företag. Vi kommer inledningsvis att introducera en ny tjänst till bilisterna som heter ”Opus Drive-In”. För en extra avgift kan föraren nu besöka Opus Bilprovnings besiktningsstationer utan en bokad tid för att få sin bil besiktigad. Denna nya tjänst kommer att införas under de närmaste 30 dagarna på alla Opus Bilprovnings stationer och kommer att finnas tillgänglig utanför de mest besökta tiderna.