DuPont Refinish lanserar P7W Primepox i vitt och kompletterar därmed den existerande serien, bestående av P7B Primepox svart och P7 Primepox off-white. P7W, som helt uppfyller VOC-kraven. Det är en kromatfri, 2-komponents epoxy primer surfacer för kommersiella fordon och släpvagnar.

Detta tillskott gör att lackerare kan blanda alla sju nyanser i ValueShade konceptet, vilket leder till ökad produktivitet, minskat konsumtion av topplack och en garanterad överlägsen finish.

Alla P7 Primepox nyanserna ingår i DuPont™ Imron Fleet Line systemet och kan appliceras på en rad olika underlag, som exempelvis ren metall, OEM ytor, härdade reparationsytor och DuPont Refinish polyesterspackel. DuPont Refinish rekommenderar att man använder en P7 Primepox nyans som primer surfacer över alla nya metallunderlag eftersom den har en förstklassig korrosions- och kemisk resistens. Denna CV epoxy primer surfacer kan överlackeras med alla Imron Fleet Line 2K surfacers eller Imron Fleet Line topplack.

Lackerare kan också dra nytta av snabba torktider och överlägsna lackeringsegenskaper. Varje P7 nyans passar för stora ytapplikationer och har utmärkt vidhäftning på korrekt behandlade metallunderlag, vilket bidrar till att minimera ojämnheter.

Rolf Arvidsson, Tekniskt ansvarig för DuPont Refinish Skandinavien, säger: “P7 Primepox primer surfacer alla nyanser har goda fyllande egenskaper vilket gör den perfekt för reparationer som kräver ett robust och lättanvänt lackeringssystem.”

P7W, P7 och P7B finns i 3,5 liter burkar.
P7 i VS 2 finns också i 22 kg burk

Du hittar mer information och tekniska datablad för P7W, P7, P7B och ValueShade konceptet på www.dupontrefinish.se