Camaro Cup och Yokohama har slutit avtal för de två nästkommande säsongerna 2013-2014. Yokohama skall ansvara för leverans av enhetsdäck samt support till klassen. Däcket som skall användas är 240/640 R 17 A005 Slick och regndäcket A006.

Vi utförde en rejäl test av de däck Yokohama rekommenderade på Mantorp Park och det svar vi fick från testet, motsvarade de högt ställda krav och förväntningar vi har när det gäller prestanda och livslängd, säger Tony Bryntesson representant för Camaro Cup.

Yokohama som varit leverantör till STCC de senaste 4 åren har visat sig vara en bra partner med hög servicenivå och däck som motsvarat STCC förarnas krav. Med det intresse och den satsning Yokohama nu gör på vår klass känner vi oss säkra att Yokohama blir en mycket bra partner för oss i Camaro Cup och tillsammans ska vi nu se till att det blir bra, spännande och publikfriande racing de kommande 2 åren fortsätter Tony.

Vi är glada och stolta att Camaro Cup nu valt Yokohama som leverantör under de närmaste 2 åren. Att leverera däcken till dessa kraftpaket blir en utmaning och att nu på nära håll få följa detta tuffa mästerskap ska bli spännande.

Detta kommer tidsmässigt väldigt bra för oss då vi tar ett steg åt sidan när det gäller STCC. Anledningen till detta är att för att få till ett samgående mellan TTA och STCC, där TTA satt fast i ett däcksavtal, valde vi att med hänsyn till svensk racings framtid stå över nästa år. För 2014 är vi sen tillbaka igen som däckleverantör till STCC – Elitserien i Racing, säger Göran Bengtsson på Yokohama.