Facom lanserar en ny och mångsidig kabelskalare (872271) för runda PVC-kablar med en diameter på 4–28 mm. Det nya verktyget är perfekt för snabb, enkel och säker kabelskalning.

Den unika, fjäderbelastade utlösarsystemet och det självroterande bladet på Facoms kabelskalare minskar den kraft som behövs för att skala kablar och ledningar med 30%. Öppna mekanismen med tummen, för in kabeln i öppningen och släpp avtryckaren som då griper tag om kabeln. Man kan justera djupet på snittet med hjälp av ett praktiskt hjul och verktyget roterar då runt kabeln genom ett lätt fingertryck. Det är en enkel process som inte kräver ytterligare justering av bladets position.

Kabelskalaren är också försedd med ett knivblad som kan användas för kabelskalning eller avskärning. Eftersom Facom alltid tar säkerheten på högsta allvar har man försett detta nya verktyg med en låsmekanism som gör det omöjligt att använda avtryckaren när knivbladet är ute.

Michael Demant, Marketing Koordinerare för Facom i Skandinavien, says: “Denna innovativa kabelskalare togs fram för att spara både tid och kraft för ett relativt enkelt jobb som tekniker i många olika typer av industrier runtom i landet utför dagligen. Verktyget har en dubbel säkerhetsfunktion – knivbladssystemet och låsmekanismen – vilket gör det otroligt säkert och enkelt att använda.”

Du hittar mer information om Facom eller din närmaste leverantör på www.facom.com