Efter åtta månader, 25.000 kilometer, 17 länder och närmare 300 laddningar till en kostnad på endast 250 euro har Citroën C-Zero kommit tillbaka till Frankrike. Hemkomsten skedde precis lagom till bilsalongen i Paris där bilen finns utställd. C-Zero är därmed den första serietillverkade elbilen som har genomfört en jorden runt-resa.

En liknande odyssé, som gick under benämningen Elbilsrekordet, genomfördes med elbilen C-Zero i Sverige redan för drygt ett år sedan. Det var Citroën i samarbete med bland annat Gröna Bilister som körde C-Zero från Ystad till Haparanda med mycket lyckat resultat.

Citroën C-ZeroO, med Antonin och Xavier, anlände den 24 september till Strasbourg, den stad där den första jorden runt-resan i en serietillverkad elbil inleddes i februari i år. De två i teamet hade en enda ambition: att höja elbilens status hos allmänheten och bevisa hur användbar den är. Detta mål har de nu uppnått tack vare Full Electric-tekniken i Citroën C-Zero.

Resan har krävt stor solidaritet från andra människor, bland annat från de många ”pluggers” som har erbjudit laddning till Citroën C-Zero. Rapporter från resan har också spridits på Internet, eftersom det är ett budskap av internationellt intresse.