Facom strävar efter ökad produktivitet för verkstäderna genom att göra det dagliga arbetet snabbare. De lanserar nu därför en praktisk röravskärare med spärrfunktion (DE.8PB). Detta nya verktyg är ett säkrare alternativ och spärrfunktionen gör att man behöver mindre kraft när man kapar ett avgasrör som fortfarande sitter fast på bilen. Kapningen blir mer exakt – dessutom snabbare och säkrare.

Röravskäraren med spärrfunktion är 250 mm lång och har en reglerbar skärkapacitet på 28–67 mm. Dess design gör den enkel och bekväm att använda även i trånga utrymmen och den kan användas på de allra flesta bilar på marknaden.

Michael Demant, Marketing Koordinerare för Facom i Skandinavien, säger: “Vår nya DE.8PB röravskärare med spärrfunktion har utformats för att göra det enklare, säkrare och snabbare att kapa avgasrör. Den är verkligen enkel att använda – allt man behöver göra är att placera den i läge, justera spärren så den passar rördiametern, vrida röravskäraren runt röret – så är jobbet klart.”

Du hittar mer information om Facom eller din närmaste leverantör på www.facom.com och verktygsproffs.se.