DuPont Refinish kommer att upphöra med blypigment i alla sina lackprodukter innan slutet av 2012. Samtliga recept för personbilar har redan omvandlats medan recepten för alla kvarvarande yrkesfordonstopplacker innehållande bly – Centari MasterTint och Imron PowerTint serien – håller på att avvecklas och ersättas av blyfria varianter, som verkstäderna får direkt tillgång till.

Linda Van Calster, chef för marknadskommunikation inom DuPont Refinish EMEA, säger: “Användningen av blypigment slutade inom OEM området för ett antal år sedan, men kundernas efterfrågan och det man uppfattat som fördelar med dessa pigment, inom både de industriella- och lackeringsområdena, har gjort att tillgången fortsatt. Med våra starka band till moderbolaget, DuPont, så är det viktigt att vi upprätthåller den grundläggande intriktningen mot en hållbar tillväxt samtidigt som vi lovar en överlägsenhet vad gäller HMS. De nya blyfria alternativen publiceras via vår kulörsökningswebbplats som uppdateras varje vecka.”

För att hjälpa verkstäderna undvika en kraftigt ökad förbrukning av topplack, rekommenderar DuPont Refinish att alla verkstäder använder sig av deras ValueShade primer koncept – DuPont teknologin som möjliggör en förbättrad topplackstäckning genom användandet av en av sju grå primernyanser.
Van Calster fortsätter: “Tester har återigen visat att när verkstäder använder en korrekt ValueShade, så reduceras antalet skikt som behövs för att uppnå en optimal täckning av den blyfria CV topplacken anmärkningsvärt. ValueShade teknologin är mycket enkel att använda eftersom den korrekta ValueShade nyansen anges när man hämtar ett färgrecept via webbsidan.”

För mer information om DuPont Refinish ansvar för miljön eller ValueShade® teknologin, besök gärna www.dupontrefinish.se