Följ med på en resa genom historien, från början av 1900-talet till nutidens framtid! Den 30 september öppnar Framtidens fordon på Teknikens och Sjöfartens hus, Malmö Museer. Den ger en inblick i hur människor historiskt sett på framtiden, med ett hållbart perspektiv inom miljö, teknik, framtid, design och ekonomi.

– Det är glädjande att vi efter att ha renoverat bilhallen nu kan lyfta fram flera av pärlorna ur Malmö Museers tekniksamling i en ny och spännande miljö, kommenterar museichef Göran Larsson. Och detta i en utställning där vi också blickar framåt, mot möjliga hållbara lösningar.

Med teman som ”Krigstid och kristid”, ”Bilisternas storhetstid”, ”Skogsdöden” och ”Hållbar framtid” lotsar utställningen oss genom fordonets historia, och blickar framåt mot 2050 – vad kör du då?

Framtidens fordon visas 30 september 2012–hela 2013 på Teknikens och Sjöfartens hus, Malmö Museer.