Facom, en världsledare inom design och tillverkning av fordons- och industriella handverktyg, har lanserat en rad timing verktyg som kan användas för de flesta moderna motorer. Att justera timing är en av de vanligast förekommande momenten i verkstaden och en nödvändig del av ett antal procedurer, som exempelvis byte av kamrem, eller reparationer av topplock, ventiler, remskivor, vevaxlar, kamaxlar osv.

Att justera tidsmarkeringarna var förr en relativt enkel process, men Facom har insett att denna uppgift inte är fullt så enkel när det gäller nyare motorer. Med anledning av detta har Facom utvecklat 15 timing verktyg som är lämpliga för både bensin- och dieselmotorer från de största fordonstillverkarna. Dessutom finns också nu ett speciellt verktygsset med tre skumplastmoduler i lådstorlek som passar perfekt in i verktygsvagnen och passar till PSA, Renault, VAG, Ford, Opel och Fiat.

Verktygssettet levereras i stadiga plastlådor med skumplastinlägg för att skydda verktygen och en referenstabell med OEM-artikelnummer på insidan av locket. De individuella verktygsdelarna är också lasermarkerade med artikelnummer för att underlätta identifikationen.

Michael Demant, Marketing Koordinerare för Facom i Skandinavien, säger: “Den nya timingverktygsserien utvecklades för att möta kraven från dagens moderna verkstäder och samtidigt hjälpa dem spara tid och pengar. Våra nya verktygsset gör det möjligt för mekanikerna att arbeta snabbt och noggrant på så gott som alla nuvarande märken och modeller, i trygg förvissning om att motorn är korrekt justerad.

Du hittar mer information om Facoms nya timing-verktygsset på www.facom.com