På den världsledande bilmässan Automechanika i Frankfurt i september kommer Schaefflers nya koncept “More” att breda ut sig över mer än 1000 m² monteryta. Tio dagliga demonstrationer av den senaste tekniken kommer att visas live direkt på plats i Schaefflers ”Technik Live!”-monter tillsammans med nyskapande reparationslösningar och reservdelar från LuK, INA och FAG.

Under mottot ”Technik Live!” bjuds mässbesökarna på ”More” teknologi och servicetips. I montern kommer livedemonstrationer för mekaniker att hållas tio gånger dagligen på Automechanika 11-16 september, med djupdykningar inom diagnosverktyg, underhåll och reparationer. Besökarna av Automechanika bjuds på de senaste tipsen inom produktinformation, diagnostik och montage av kopplingar, växellådor, motorer och chassin.

– ”More”-konceptet är utvecklat för att tydligt visa att vi alltid försöker överträffa våra kunders förväntningar. Dessutom är det ett bra samlingsuttryck för vårt erbjudande som innebär mer än högkvalitativa och innovativa produkter. Vi stödjer också aktivt våra kunders försäljning genom vår kompetens inom både teknologi och affärsutveckling, säger Mikael Lyckberg, Sales Manager Scandinavia.

Schaefflers huvudnyhet på Automechanika 2012 är premiären av LuK RepSet®2CT, det första reparationskittet för torra dubbelkopplingar för den oberoende eftermarknaden.

– Kittet innehåller allt som behövs för att byta ut ett helt dubbelkopplingssystem, och tack vare det speciella verktyget, ett heltäckande utbildningsprogram, manualer och en detaljerad instruktionsfilm kan nu oberoende verkstäder världen över för första gången byta ut en komplett dubbelkoppling, berättar Lyckberg.

En annan höjdpunkt blir FAG:s nya reparationslösning för hjullager på lätta transportfordon. Speciellt utvecklat för Mercedes-Benz-modellerna Sprinter, Vito och Viano och Volkswagen Crafter, minskar reparationskittet tiden på verkstaden vid hjullagerbyte med upp till 60 %.

Från LuK visas HD 30 PLUS, en ny generation friktionsbeläggningar för service på tunga transportfordon. Det nya och mer slitstarkar kopplingsbelägget är tillgängligt för kopplingslameller med storlekarna 430, 400 och 360 mm.

Upplev ”More” på Automechanika 11-16 september 2012, besök Schaeffler Automotive Aftermarket (Hall FOR.0, Monter A01), men passa också på att öka dina kunskaper med våra hands-on reparationstips i ”Technik Live!” (Hall 9.0 Monter D42).