Facom lanserar nu två nya medlemmar i sin mutterdragarserie: NJ.3000F med the 3/8” hylsnyckel, och NS.2000F ½”. Båda kompakta versioner av Facoms NS.3000F ½” mutterdragare, vilken räknas som marknadens kraftigaste.

Med tanke på dess storlek är NJ.3000F enormt slagkraftig med ett vridmoment på 700 Nm. Vibrationsnivåerna ligger också väl under övriga på marknaden. NJ.3000F utvecklades av Facoms globala produktteam och har samma marknadsledande funktioner som den större mutterdragaren NS.3000F ½”. Den kan ståta med samma fjäderbelastade reglage och formgjutna grepp för maximal användarkontroll, samt enhandsmanövrering och reversibel rotation. Den sidmatade luftmotorn har en innovativ design som kräver färre delar i konstruktionen och därmed är lättare – något som underlättar mekanikerns arbete.

NS.2000F är den andra nyheten i mutterdragarserien och har utformats som en lättare version avFacoms NS.3000F ½” mutterdragare. NS.2000F har samma unika funktioner som de andra modellerna och är perfekt för användare som föredrar mindre effekt och en mer kompakt design. Effekten är dock fortfarande mycket ansenlig, med ett startmoment på 700 Nm – producerat av en mutterdragare som endast väger 1,4kg.

Du hittar mer information om Facom eller din närmaste leverantör på www.facom.com