De som tillbringar arbetspasset under den mörka tiden på dygnet i en lastbil, skogs- jordbruks- eller entreprenadmaskin, eller arbetar på vägen med underhåll eller bärning, vet hur viktigt det är att se och synas ordentligt. Det gäller ju att hålla skärpan i många långa timmar. HELLA erbjuder nu ett ännu bredare program med arbetsbelysningar och varningsljus.

HELLA AS 5000 LED, premiärvisas i Sverige på den internationella mässan Elmia Lastbil i Jönköping 22-25 augusti 2012.

På mässan kommer Hella presentera ett stort antal nyheter, bland annat arbetsbelysningen AS 5000 LED som klarar gruvindustrins allra tuffaste krav. Med en mycket kraftig hållarfot infäst i aluminiumhuset klarar AS 5000 LED stötar på hela 200 G. Dessutom har strålkastaren en mycket slagtålig plastlins. 24 högeffekts-LED som tillsammans ger över 5000 lumen gör den förmodligen till marknadens kraftfullaste LED-arbetsbelysning. Strålkastaren går att montera stående eller hängande och finns för närfält eller långtnående upplysning samt med dimmerfunktion som reducerar ljuset med 50 %.

Ytterligare sex nya LED arbetsbelysningar och fyra varningsljus kommer att presenteras.

  • Power Beam 5000 LED, som ger hela 4500 lumen, har slagtålig plastlins och kraftfull hållarfot.
  • Power Beam 1500 LED, den nya storsäljaren med 6 LED som ger 1350 lumen och endast 22 W effektförbrukning.
  • Oval 100 LED, med 10 LED som med en effektförbrukning på endast 28 W ger hela 1700 lumen.
  • Oval 90 LED, med 8 LED som tillsammans ger 1500 lumen har en effektförbrukning på 25 W.
  • Modul 70 LED samt Mega Beam LED är uppgraderade med nya LED och ger nu hela 800 lumen med endast 13 respektive 15 W effektförbrukning.
  • KL 7000 LED, varningsfyr med rotationseffekt utan rörliga delar, effektförbruknings 10 W, ADR- och ECE R65-godkänd.
  • LED 360°, blixtljus programerbar i 10 olika blixtfrekvenser, fler lyktor kan synkroniseras.
  • PEBBLE, blixtvarningslykta med 12 ljusstarka lysdioder och gult glas. Välj mellan10 olika blixtfrekvenser eller fast sken. Två eller fyra lyktor kan synkroniseras.
  • OWS 7 LED, aerodynamisk blixtvarningsljusramp med senaste LED-teknik. 12- eller 24 V. Låg höjd, endast 14 cm. Kan även beställas i andra längder och utrustade med diverse olika tillbehör som t.ex. mittsektion belyst inifrån, LSB trafikdirigeringssystem och/eller inbyggda arbetsstrålkastare.

Läs mer på www.hella.se