Nu släpper Toyota de första bilderna på nästa generation av den populära Auris-modellen. Nya Auris, som premiärvisas på bilsalongen i Paris i slutet av september, har fått ta del av Toyotas nya och fräckare formspråk. Den har Sverigepremiär i början av nästa år och kommer att finnas med såväl hybriddrift som bensin- och dieselmotorer.

Nästa generation Auris utgör första steget i Toyotas produktoffensiv i det konkurrensutsatta C-segmentet i Europa. Den har en fräsch och självsäker formgivning och hög utrustningsnivå. Som nuvarande modell har den utvecklats här i Europa.

Toyota var först och är fortfarande ensam om att kunna erbjuda kunderna möjligheten att välja hybrid, bensin och diesel som drivkälla i samma bilmodell. Den nya generationen Auris blir den tredje modellserien med alla tre alternativen – 1,8 liters fullhybrid, två bensinmotorer på 1,33 och 1,6 liter samt två dieslar på 1,4 respektive 2,0 liter.

Designmässigt visar den kommande Auris-modellen tydligt den nya väg som Toyota har slagit in på. Fronten är t ex betydligt mer distinkt med en markerad undre grill, elegant formgivna strålkastare och tydliga LED-varselljus. Visuellt tar bilen en mer självklar och medveten plats i sin omgivning. Auris utgör nästa steg på Toyotas förflyttning mot mer körglada bilar med utmanande formgivning.

Nya Auris får en låg och smäcker profil, den lägsta bland standardbilarna i C-segmentet, vilket ger mycket god aerodynamik och därmed lägre förbrukning och bättre vägegenskaper. Inredningen är helt ny och rymlig. Stor omsorg har lagts vid design och känsla i materialvalen.
Rymden i interiören kan förstärkas ytterligare med ett av klassens största glastak.

Tack vare bland annat användningen av höghållfasthetsstål har vikten kunnat minskas med 40 kg jämfört med nuvarande generationen Auris, samtidigt som karossen har blivit styvare. I kombination med en ny hjulupphängning och styrning har det bidragit till ytterligare förbättrade vägegenskaper.

Premiärvisningen av nästa Auris, med alla tre motoralternativen, sker på bilsalongen i Paris den 27 september.