Den internationellt verktygstillverkaren Facom har lanserat en ny typ av hylsnyckellåda, som nu även innefattar de toppmoderna 3/8” spärrhylsnycklarna med päronformade huvuden. Den nya, smarta lådan kan fungera som en verktygsvagnsmodul och gör det lätt för mekanikern att inventera alla verktyg – även när lådan är stängd.

Facoms nya hylsnyckellådor uppfyller FOD-bestämmelserna (Foreign Object Damage) – krav som ställs i vissa industrier – genom att mekanikern genast kan se om ett verktyg saknas i lådan. Detta ökar både säkerheten och produktiviteten i verkstaden.

Facoms 3/8” spärrhylsnycklar med päronformat huvud ger teknikerna ökad precision och livslängd. Dessutom är stommen 25% lättare än övriga produkter på marknaden. Detta innebär att mekanikerna kan jobba betydligt längre, med mindre ansträngning. Dessa spärrhylsnycklar är också urustade med en damm- och underhållningsfri mekanism, ergonomiska handtag som tål kemikalier, olje- och fettpartiklar samt en krok för arbete på hög höjd.

Michael Demant, Marketing Koordinerare för Facom i Skandinavien, säger: “Spärrhylsnycklarna och hylsnyckelsatserna är innovativa produkter med unika egenskaper, designade för att klara alla upptänkbara krav som mekanikerna möter i dagens arbetsmiljö. De är robust utformade med högsta funktionalitet i åtanke och den snabba identifikationen av verktyg kommer att betyda en förbättrad produktivitet i verkstaden.”

JL.DBOX finns i en 6-kants (JL.DBOX1PB) eller 12-kants hylsuppsättning (JL.DBOX112PB). Uppsättningarna omfattar en serie hylsor från 8-22mm, 2 förlängare, en adapter och en 3/8” spärrhylsnyckel med päronformat huvud.

För mer information om Facom, spärrhylsnycklarna och hylsnyckelsatserna – besök din närmaste leverantör, eller gå till www.facom.com