Subaru Nordic AB växer snabbt. För sju år sedan såldes knappt 1.000 nya Subaru. I år pekar kurvorna mot närmare 10.000 bilar. För att möta denna kraftigt ökade efterfrågan och även vara rustade för framtiden investerar Subaru Nordic nu i ett nytt nordiskt huvudkontor för administration, försäljning, centrallager, utbildning och logistik på bästa läge utmed E6:an på Stora Bernstorp.

Redan i början av 2012 flyttade Subaru Nordic sin PDI-verksamhet (billager och importhamn) till Skandiatransports anläggning i Malmö hamn. Att nu även huvudkontor, utbildningscenter och reservdelslager förläggs till Stora Bernstorp i Burlövs kommun är nästa steg i företagets satsningar i Malmö-regionen.

– Genom flytten till Malmö koncentrerar vi verksamheten till en expansiv region och får en bättre logistik, säger Torbjörn Lillrud, vd för Subaru Nordic AB.

Subaru Nordics nya huvudkontor får en yta på 9.655 kvadratmeter och kommer att inrymma såväl administration, som reservdels- och tillbehörslager, showroom samt tekniskt utbildningscenter. Hela projekteringen har haft fokus på hållbarhet och miljö och ambitionen är att erhålla LEED-certifiering* av anläggningen.

– Vi är mycket nöjda med att arbeta tillsammans med Subaru Nordic, som precis som Skanska jobbar aktivt med fokus på nöjda kunder, hållbarhet och miljö, säger Örjan Rystedt, marknadsområdeschef för Logistik inom Skanska Fastigheter, som är projektets utvecklare.

Jämfört med de nuvarande lokalerna i Helsingborg är den nya anläggningen drygt tre gånger större, vilket ger Subaru Nordic goda möjligheter att fortsätta växa. Anläggningen är också dimensionerad för att företaget ska kunna hantera fler varumärken i framtiden.

– Med denna satsning följer ett ökat personalbehov. All nuvarande personal på Subaru Nordic har erbjudits fortsatt anställning i våra nya lokaler, men även om alla väljer att följa med i flytten kommer vår expansion att innebära nyanställningar, säger Torbjörn Lillrud.

Fakta Subaru Nordics nya huvudkontor

  • Tomtareal: 17.000 kvadratmeter.
  • Byggnadsyta: 9.655 kvadratmeter.
  • Investering: 120.000.000 kr.
  • Byggstart: Augusti 2012.
  • Inflyttning: Maj-juni 2013.
  • Arkitektbyrå: Krook & Tjäder.
  • Projektutvecklare: Skanska.