Mazda Takeri har utsetts till den snyggaste konceptbilen i ”Automotive Brand Contest 2012”. Takeri visades första gången på Tokyo-salongen i slutet av förra året och gjorde Europa-premiär i Geneve i våras. Juryn består av internationella motorjournalister och priset kommer att delas ut i samband med Paris-salongen i slutet av september.

”Automotive Brand Contest” har sedan 1953 delats ut av den tyska stiftelsen ”Rat für Formgebung”, som idag är en av världens ledande institutioner för designers och formgivare.

Takeri är en av de första konceptbilarna från Mazda med fabrikens nya designspråk KODO – Soul of Motion. Den är en kupéliknande fyra dörrars sedan och en designstudie för den kommande nya Mazda6-modellen, som får världspremiär på Moskvas internationella bilsalong i slutet av augusti. Förutom sin prisbelönade design har Takeri även Mazdas nyutvecklade Skyactiv-teknologi, inklusive i-ELOOP, ett unikt system för att ta tillvara på bromsenergin. Ett system som minskar bränsleförbrukning och miljöpåverkan och som får sin premiär i nya Mazda6.